Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Podjetje Lumal d.o.o., Šmartinska cesta 72d, kot skrbnik spletne trgovine (Lumal shop), sprejema naslednjo izjavo o varstvu osebnih podatkov v skladu z Uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku tovrstnih podatkov, GDPR (EU2016/679) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Vrste osebnih podatkov

Zbiramo in obdelujemo osebne podatke z vašim dovoljenjem glede na storitve, ki jih uporabljate. Obisk naše spletne strani lahko opravite kot uporabnik ali obiskovalec. Kot uporabnik se morate registrirati, kjer vam ponujamo možnost, da prejemate e-novice in druge marketinške storitve. V primeru da se za to možnost ne odločite, lahko to storite kadarkoli kasneje.
V tem primeru za potrebe opravljanja storitev, zbiramo in hranimo naslednje uporabnikove podatke:

– Ime in priimek, elektronski naslov, poštni naslov, naslov za izdajo računa, telefonsko številko, podatki za plačilo, kontaktno telefonsko številko – z namenom obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. dogovora o dostavi

– Naslov elektronske pošte – z namenom pošiljanja povzetka naročila, obveščanja o naročilu oz. izdelkih, statusu naročila, ki trenutno niso dobavljiva, ali v namene preverjanja naročila oz. dostave

– Geslo v šifrirani obliki – za namene prijave v vaš uporabniški račun

Uporabniki imate pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na vašem uporabniškem profilu kjer jih imate možnost tudi popraviti. Obiskovalci in uporabniki lahko spremembe oz. popravke osebnih podatkov sporočite tudi na elektronski naslov shop@lumal.si.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Če nas obiščete kot obiskovalec se lahko na prejem e-novic prijavite tako, da preko spletne strani oddate prijavo na e-novice. V ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje podatke: elektronski naslov – z namenom da vam lahko pošljemo e-novice.

Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in drugih standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se shranjujejo, dokler se ne odjavite od prejema e-novic. Od prejemanja novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer na način, da kliknete na Odjava v nogi sporočila prejetih e-novic oziroma nam na naslov shop@lumal.si pošljete obvestilo z naslovom “ODJAVA”.

Če ste uporabnik in ste v spletni trgovini že kdaj oddali naročilo oziroma ste se registrirali, četudi ne prejemate e-novic, lahko zahtevate izbris svojih podatkov. Vašo željo nam sporočite na naslov shop@lumal.si.

Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja smo na voljo na shop@lumal.si. Pridržujemo si pravico, da lahko brez predhodnega obvestila iz podatkovnih baz in/ali evidenc izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični oziroma nepopolni.

Obdelovalci osebnih podatkov

Podjetje Lumal d.o.o. lahko uporablja osebne podatke med zaposlenimi kateri to potrebujejo za potrebe opravljanja posla ter tretje osebe, ki zagotavljajo strokovno, tehnično ali drugo podporo.
– vzdrževalci spletnih strani in informacijskih sistemov;
– prevoznikom za namene dobave vaših naročenih izdelkov ali storitev ter reševanja reklamacij, vključno z odstopom od pogodbe
– ostalim ponudnikom storitev, tretjim osebam, vključenim v obdelavo osebnih podatkov;
– državni organi ali druge pravne osebe, če za to obstaja zakonita obveza.
– družbam, ki izdajajo kreditne kartice, ponudnikom plačilnih storitev z namenom obdelave plačil in bankam na podlagi vašega naročila za namene izpolnjevanja kupoprodajnih pogodbenih obveznosti.
– Če tretje osebe podatke uporabljajo v okviru njihovega zakonitega interesa, upravljavec za njihovo obdelavo ne nosi nobene odgovornosti. Tovrstno obdelavo urejajo načela obdelave osebnih podatkov zadevnih družb in oseb.

Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!